3 Kasım 2013 Pazar

ATATÜRK İÇİN DEDİLER Kİ

ATATÜRK İÇİN DEDİLER Kİ (1)

Atatürk, bir ulus (Türk Ulusu) bütün vasıtalarından yoksun bırakılsa bile, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini öğreten liderdir. (Adolf Hitler)
*
Bir ulusun yaşamında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir. Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir. (S.Venizelos)
*
Atatürk’ün dünyanın gidişi hakkındaki görüşleri insanı ürkütecek kadar doğru çıkmıştır. (Times Gezetesi, 1964)
*
Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakın ki, O büyük dahi çağımızda Türk Ulusuna nasip oldu. (Lloyd George)
*
O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı. (Prof.Walter L.Wrıht)
*
Kendi yaptığımız kıyımları saklayıp Türk’ü kıyıcılıkla suçlayarak Avrupa ve Asya’dan kovma olanağı kalmamıştır. İngiltere Hükümeti, Türk’ün onurunu ve bağımsızlığını elinden almak istemiş, ancak Türk askerinin yiğitçe direnişi karşısında başarıya ulaşamamıştır. (Sir Charles Twnshend – İng.General)
*
Bugünkü Türkler egemenliklerini çok pahalı bir karşılıkla elde etmişler ve buna el sürülemeyeceğini herkes bilmektedir. (Albert Sarraut)
*
Atatürk, Türk ulusunun ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan bir baştı.
(Dail Telegraph)
*
Tarih çok büyükler gördü. İskender’leri, Napolyon’ları, Washington’ları gördü. Fakat yirminci yüzyılda büyüklük rekorunu Atatürk, bu Türkoğlu Türk kırdı.
(L’Illustration – Fransa)
*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder